Buscamper Campers ons verhaal

Het is 1985, voor het eerst sinds 1963 wordt er weer een Elfstedentocht gereden en Niki Lauda wint de voorlopig laatste Nederlandse GrandPrix. Het is in datzelfde jaar dat de basis wordt gelegd voor het huidige Innova. Gedreven door passie voor de buscamper campers en jachtbouw startten de grondleggers van Innova met het ambachtelijk vervaardigen van voer- en vaartuigen. 

Door vast te houden aan deze passie heeft Innova zich in de loop der jaren kunnen opwerken tot marktleider in Nederland op het gebied van exclusieve maatwerk campers. Uiteindelijk heeft alle ervaring die opgedaan is geleid tot  de ultieme buscamper, de Innova Roadtrip. 

De succesfactoren van Innova zijn de uitgebreide kennis en ervaring op gebied van ontwikkeling en productie van campers. De RoadTrip dankt zijn succes aan de kwaliteit, functionaliteit en robuustheid. Deze kernwaarden gecombineerd met een esthetisch onderscheidend yachtdesign en de echte ambacht waarmee deze wordt vervaardigd, dat is waarmee de nieuwe RoadTrip camper zich onderscheidt van de massa. De passie om continu te innoveren, op alle mogelijke gebieden, maakt de RoadTrip de buscamper van de toekomst!

 

camper-buscampers-w800-h533

Exclusieve Jachtinterieurs

1985-2008

In 1985 werd de basis gelegd voor de jachtbouw stijl die vandaag de dag nog terug te vinden is in de Roadtrip. In deze tijd werd massief hout gecombineerd met echt houtfineer, met daarbij de karakteristieke ronde vormen.

Mercedes Sprinter integraal camper

2008-2009

Na de jarenlange ervaring in de jachtbouw wordt het in 2008 tijd om het over een andere boeg te gooien. De integraal campers stijgen enorm in populariteit, Innova wordt uitgedaagd voor een mooi project: Mercedes Sprinter Integraal camper met luxe jachtinterieur. 

Luxe jacht / modernisering

2009-2010

Tijden veranderen, ook in de jachtbouw. Innoveren is nodig, dat weet Innova als geen ander. Het moderne jasje wat reeds toegepast werd in de camperbouw wordt overgenomen in de jachten die Innova maakt. In 2009 was het eerste jachtinterieur met de hernieuwde moderne stijl een feit. Deze bouwstijl zou later breed worden toegepast in de campers en buscampers. 

Unieke camper caravan combinatie -
mercedes Sprinter

2010

In de zero’s werden campers alsmaar groter en groter, de markt vroeg ernaar. Slim omgaan met ruimte werd echter steeds belangrijker. Innova speelde daar in 2011 handig op in, door een multifunctionele camper-caravan combinatie aan te bieden. Op de camping het voordeel van veel ruimte, maar toch flexibel blijven door met de voorwagen weg te kunnen tijdens het verblijf. 

Mercedes Sprinter camper met Teak Interieur

2011-2012

In 2011 verkiezen steeds meer mensen een camper boven een jacht. De reden; flexibiliteit. Innova speelt hier op in met een nieuw concept; het jachtinterieur geïntegreerd in de ultieme camper, het beste van beide werelden. 

Sprinter half integraal Rolstoel camper

2013

Het bestaande concept semi-integraal campers wordt in 2013 combineerd met de nieuwste technieken op gebied van rolstoelgebruik. Geheel op maat wordt een unieke camper gebouwd voor minder validen. 

Lichtgewicht semi-integraal camper

2013-2014

Door de vernieuwde kijk op regelgeving omtrent gewicht van campers investeert Innova in 2013 in de ontwikkeling van een nieuw concept monocoque opbouw. De extreme lichtgewicht constructie, samen met de integrale deurafwerking en de toepassing van een nieuw concept camperramen zorgen voor de nodige aandacht. 

Jacht op wielen​

2015

Innova wordt uitgedaagd voor een uniek concept; een luxe touringcar voorzien van een maatwerk jachtinterieur. Alle ervaring van de afgelopen jaren wordt samengevat in dit project, met als eindresultaat; een jacht op wielen. 

Buscamper campers 540D / 600D / 635L

2015-2016

De aanhoudende stijging van populariteit van de buscamper gaat ook Innova niet onopgemerkt voorbij. 2015 is het startjaar voor een serie op maat gemaakte buscampers, voorzien van een luxe jachtinterieur in Innova stijl. De visie en kernwaarden van het bedrijf zijn centraal blijven staan en hebben uiteindelijk een duidelijk rol gekregen in de producten die ontstonden.

Roadtrip 595D, de eerste gasvrije buscamper.

2016-2017

In 2016 ontstaat de basis van de Roadtrip. Vanwege de toenemende vraag naar exclusieve Mercedes buscamper campers komt Innova met een uniek concept; De roadtrip 595D. Een luxe buscamper met behoud van ruimtegevoel voorin. De Roadtrip 595D is de eerste buscamper voorzien van dieselcooker, waarmee gasflessen verleden tijd worden. 

In 2017 zijn de Roadtrip series op de camper beurs te Houten geintroduceerd en heeft de media er aandacht aan gegeven,  Campingtrend heeft dit artikel geplaatst >..  

NIEUWE NEDERLANDSE BUSCAMPER ROADTRIP

 

Er is tevens een korte Roadtrip video  door Campingtrend gemaakt (klik op de onderstaande foto om hem te zien)

Een mooi Camper promo filmpje van de Roadtrip buscamper 595D

Deze mooie camper film laat zien hoe Innova bouwt en hoe de door ontwikkeling van de Roadtrip steeds beter is gaan worden. Bedankt Evert-Jan voor alle inzet en de mooie samenwerking,en het prachtige camper filmpje wat jij hebt laten maken.  Garage bedrijf Evers:    https://www.garage-evers.nl/ 

Roadtrip 2016-2017 video

2017

Hier kun je de Roadtrip buscamper video bekijken van  twee jaar camper ontwikkeling >

Video afspelen

Buscamper 595L

2017-2018

Door het succes van de Roadtrip camperbus 595D wordt in 2017 besloten om een dealernetwerk op te zetten. Een 5-tal betrouwbare partners besluit om te investeren in het concept en de Roadtrip te verkopen vanuit de showrooms.  Innova besluit dat het tijd is voor vernieuwing. De Roadtrip 595L wordt onthuld, de eerste Mercedes buscamper met lengtebedden en een rondzit achterin. 

Roadtrip 2018 video

2018

Hier kun je de Roadtrip buscamper video bekijken van  twee jaar camper ontwikkeling >

Video afspelen

Roadtrip krijgt internationaal dealernetwerk.

2018

Door het succes van de Roadtrip camperbus 595D wordt in 2017 besloten om een dealernetwerk op te zetten. Een 5-tal betrouwbare partners besluit om te investeren in het concept en de Roadtrip te verkopen vanuit de showrooms.  Innova besluit dat het tijd is voor vernieuwing. De Roadtrip 595L wordt onthuld, de eerste Mercedes buscamper met lengtebedden en een rondzit achterin.